Sweden #2

Wednesday, September 30, 2015

Druhá várka fotek ze Švédska. Původně jsem chtěla přidávat každý den odděleně, ale ze 3. dne moc fotek nemám, takže přidávám i miliardu fotek ze 4. dne.
Třetí den jsme začali menší prohlídkou naší vesničky- Bottnarydu, kde nám i průvodce povykládal o tom jak se ve Švédsku žije. Zajímavý je, že tam většina domů ani nemá ploty, protože se tam nekrade (a ty robotický sekačky jezdí na každý druhý zahradě). A taky tam asi neznaj záclony. Každým oknem bylo vidět dovnitř, což pro nás bylo výhodný, protože jsme šmíráci a rádi jsme se kochali krásnými interiéry. (:D)
 Dále jsme pokračovali do Jönköpingu na děsivou, kývající se, rozhlednu ze které ani nebyl kdovíjaký výhled a do Gränny, města lízátek. Asi všichni známe z amerických vánočních filmů červeno-bílá lízátka. Tak ty původně pochází z Gränny, kde se jim říká Polkagris. V jednom ochůdku jsme se byli i podívat jak se vyrábí a měli i ochutnávku. Mě ty klasické moc nechutnaly, ale ty kyselé.. <3! Trajektem jsme se přes jezero Vättern dostali na ostrov Visingsö, kde jsme si opět poseděli v kostele, prošli se kolem zříceniny hradu a na doporučení našeho průvodce- pana (lanč)Šmída si dali uzenou rybu, která byla nepoživatelná. 
Čtvrtý den jsme se vydali do Göteborgu. Vzali nás do Universea, Volvo muzea, ke Slaný zátoce kde neuvěřitelně foukalo a do zábavního parku Liseberg. Průvodce nám tam doporučoval novou horskou dráhu Helix, na kterou jsem původně neměla v plánu jít, ale nakonec jsem se nechala ukecat a bylo to neuvěřitelný. Taky po celém parku najdete něco jako kola štěstí, kde můžete vyhrát obrovská balení různých sladkostí např. M&M´s, Geisha.. Největší zájem byl o Toblerone, kde jsme zkoušeli štěstí i my, ale vůbec se nám nedařilo. Možná to bylo i dobře, protože už tak jsme tam měli hromadu jídla a sladkého. 
PS opět přidávám video, i s odkazem na Vimeo.
PPS příště už fotky ze Stockhomu!

You Might Also Like

8 comments.

  1. úžasné fotky :) Švédsko je moja vysnívaná destinácia :)

    www.beautiful-savage.blogspot.sk

    ReplyDelete
  2. to je kráása! v lete som bola v Nórsku a bola som maximálne očarená Škandináviou. cez Goteborg sme išli po diaľnici a ten zábavný park vyzeral úplne skvele :)

    ReplyDelete
  3. Jéé, ve Švédsku jsem nikdy nebyla a ani mě do teďka nenapadlo, že bych tam toužila ject. No, už vím kam pojedu v létě :D Ty fotky jsou naprosto nádherné. Krásná příroda! :)
    Jenom se snažím držet dietu a hned na mě vyskoučí ty sladkosti. To je celkem zlomyslnost :D
    A ten mimoň je prostě k sežránííí :)

    chicbyjane.blogspot.cz

    ReplyDelete
  4. Úžasné fotky :) Miluji tyhle foto články :)

    ReplyDelete
  5. Úžasné fotky a video! Jsem moc ráda, že jsem aspoň z fotek mohla vidět atmosféru Švédska a Dánska :) Jinak bych se chtěla zeptat, jestli to byl školní výlet nebo nějaký zájezd? Možná jsi to někde psala, ale nejsem si jistá, tak se radši ptám :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. děkuju!:)) pořádala to škola, ale jeli jsme s nějakou cestovkou z Jablonce, která se zaměřuje hlavně na zájezdy na sever:)

      Delete
  6. Úžasné fotky a video! Jsem moc ráda, že jsem aspoň z fotek mohla vidět atmosféru Švédska a Dánska :) Jinak bych se chtěla zeptat, jestli to byl školní výlet nebo nějaký zájezd? Možná jsi to někde psala, ale nejsem si jistá, tak se radši ptám :)

    ReplyDelete
  7. Ahoj, zvu tě na halloweenskou giveaway http://life-babylove.blogspot.cz/2015/10/halloweenska-giveaway.html#more

    ReplyDelete